Coneix el Pessebre

EL PESSEBRE A TV3

UNES IMATGES DE TV3 PESSEBRE 2011

HISTORIA

 Els primers anys del pessebrisme a Parets del Vallès

De sempre hi ha hagut afecció el pessebre al nostre poble. A partir dels anys seixanta a sota l‘Esglesia de Sant Esteve, es realitzaren durant 6 anys, els primers Pessebres Monumentals d’estil popular.

En aquests hi prenien part l’Agrupació Excursionista i tenien com a cap a Esteve Mas Diaz, una de les persones que més ha fet pel mòn del pessebre al nostre poble.

A Can Rajoler, fins a 1971, es varen construïr pessebres organitzats pel Centre Excursionista de Parets (CEP), a on hi va col·laborar en la construcció un altre gran afeccionat al pessebrisme, Joan Olivé Ibañez.

EL PESSEBRE VIVENT AL BOSQUET DE LA FABRICA

El Pessebre Vivent del Bosquet de la Fàbrica

Aquesta iniciativa va sorgir de la secció de Teatre del CEP al Nadal de 1972. A la seva organització hi van participar activament persones que no eren del CEP, els quals, més tard van passar a formar part de l’Agrupació Pessebrista de Parets.

El Pessebre Vivent es feia en el lloc anomenat Bosquet de la Fàbrica que en aquells moments era molt apropiat per fer-l’ho ja que en certa manera quedava separat del poble. Tenia una superfície aproximada de 3500m2, en ell hi participaven unes 140 persones, molts d’ells joves i infants, a més d’animals com xais, bous, aviram, etc… uns bons afectes especials i música. La durada de representació d’aquest pessebre va ser fins el 1979.